Wist u dat 90% van alle datalekken beginnen met phishing? En dagelijks worden er miljoenen phishing emails verstuurd. Als organisatie kan een enkele fout van uzelf of een medewerker enorme gevolgen hebben. Tijd dus om uw bedrijf hiertegen te wapenen. Hoe dat kan? Dat leest u hier. 

Phishing diensten

Er zijn diverse vormen van phishing. Zo is er de ‘standaard’ mail phishing, maar er bestaat ook zoiets als smishing en vishing. Om uw organisatie te wapenen tegen al deze varianten, kunt u kiezen voor simulaties, trainingen, maar ook campagnes. Het doel van deze diensten is de alertheid en het bewustzijn, ofwel awareness, binnen het bedrijf te vergroten. Tegelijkertijd wilt u ook een gedragsverandering waarnemen. Wij noemen dit zelf ‘gezond wantrouwen’. De diensten die wij aanbieden om uw organisatie optimaal te wapenen tegen phishing aanvallen, zijn:

Phishing & Social Engineering

De wereld van cybersecurity staat bol van termen. Voornamelijk omdat er ook enorm veel aanvallen en varianten zijn. Zoals kort aangegeven bestaat er naast phishing ook smishing en vishing. Echter, kan een crimineel ook een specifiek target hebben om aan te vallen. Bij CEO-fraude bijvoorbeeld, spreken wij van whaling. De term whaling staat hiervoor een hele belangrijke (grote) functie. Daarnaast bestaat er ook zoiets als spear phishing, waarbij de aanval specifiek gericht is op een persoon of bedrijf.

Deze aanvallen kunnen niet los gezien worden van social engineering. Ofwel het misbruiken van menselijke, sociale, eigenschappen om het malafide doel te bereiken.

Interesse in phishing diensten?

Phishing is een kern-onderdeel van cyber security. Of u nu kiest voor een security awareness campagne of awareness training, phishing is een onderdeel. Door de digitalisering van ons leven is het een kwestie van tijd voordat u ermee te maken krijgt. Sterker nog, waarschijnlijk heeft u al meerdere malen te maken gehad met phishing aanvallen op uw organisatie. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Stuur dan een aanvraag via het contactformulier en wij reageren binnen 24 uur.