Een phishing campagne is een handige manier om bewustzijn onder uw werknemers te creëren. Maar wat komt er allemaal bij zo’n campagne kijken? 

Phishing Campagne voor Security Awareness

Een phishing campagne en security awareness horen bij elkaar. Door middel van het één hoopt u namelijk het ander te bereiken. Een phishing campagne start met een nulmeting. Op basis van deze gegevens wordt een startpunt gemaakt. Niet iedere organisatie (of medewerker), heeft hetzelfde niveau van bewustzijn. Daarnaast worden criminelen ook steeds beter en wordt het voor mensen steeds moeilijker om nep van echt te onderscheiden.

Het traject van een phishing campagne

Bij een phishing campagne maken wij gebruik van een phishing simulatie. Hierbij versturen wij e-mails waarbij uw medewerkers wordt gevraagd op een link te klikken. Vervolgens wordt op de website om informatie gevraagd. Dit kan varieren van een wachtwoord tot aan persoonlijke informatie en bedrijfsgevoelige informatie.

Met de informatie die uw medewerker invult zullen wij uiteraard niets doen. Het geeft u echter wel een helder beeld over de mogelijke datalekken waar uw organisatie mee te maken heeft. En daaropvolgend uiteraard ook de gevolgen die dit met zich meebrengt.

U kunt deze campagne eventueel combineren met een vishing simulatie en smishing simulatie.

Het doel van de campagne

Het doel van een phishing campagne is enerzijds het creëren van security awareness en anderzijds het bewerkstelligen van gedragsverandering. Er moet immers lering getrokken worden uit de resultaten. De resultaten, indien negatief, zorgen vaak voor een schrikreactie. Zowel bij de organisatie als bij de medewerkers. Het is belangrijk in te zien dat dit een leermoment is, zonder gevolgen. Tegelijkertijd moet ook ingezien worden wat de mogelijke schade had kunnen zijn, wanneer het een echte phishing-aanval zou zijn geweest. De focus ligt immers op gedragsverandering en bescherming van de organisatie.

Ook een phishing campagne opzetten?

Bent u na het lezen van de mogelijkheden geinteressseerd om een phishing campagne op te zetten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.