Security awareness voor een betere beveiliging

Cyber security awareness is het antwoord op een groot deel van de cyberaanvallen. Met de juiste kennis en ervaring, maakt u het criminelen op het internet een stuk lastiger.

Zo bleek uit een onderzoek van Verizon in het jaar 2019, dat fouten de oorzaak waren van 21% van alle inbreuken. Om die reden – en zeker wanneer u een organisatie met meerdere werknemers heeft – is voorlichting en training essentieel.

Het trainen en voorlichten kan bij Emploware op meerdere manieren. Zo kunt u gebruikmaken van phishing simulatie, social engineering of u kunt gebruik maken van onze online security awareness trainingen.

Phishing simulatie

Bij een phishing simulatie trainen wij uw medewerkers door al dan niet aangekondigd, over een bepaalde periode, een phishing campagne uit te voeren.

Het doel van deze campagne is om inzicht te krijgen in de kwetsbare schakels binnen uw bedrijf, en hen uiteindelijk ook een training aan te bieden.

 

Social Engineering

Al dan niet in samenwerking met een phishing simulatie, bieden wij social engineering diensten aan. Bij social engineering is het doel om data te achterhalen welke later gebruikt zou kunnen worden voor een aanval. De term ‘social’ verwijst hier naar het persoonlijk contact wat hiervoor gelegd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een bankmedewerker die om de pas-gegevens vraagt.

 

Online Academy

Binnen de online academy treft u uitlegvideo’s en quiz vragen aan, waarbij praktijkvoorbeelden de basis zijn. Aan de hand van deze voorbeelden informeren wij uw medewerkers hoe zij criminele activiteiten kunnen herkennen. Dit is grotendeel gericht op phishing en malware activiteiten. Echter wordt er ook aandacht besteed aan andere vormen van cyber-crime. Onze academy in samenloop met de phishing simulatie zorgt voor een optimale security awareness binnen uw bedrijf.