Phishing Awareness draait om het creëren van bewustzijn omtrent phishing aanvallen. Door middel van praktijkvoorbeelden worden medewerkers getoetst en onderwezen.

Waarom Phishing Awareness?

Phishing is een vorm van internetfraude. En tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit bedrijven en de systemen die gebruikt worden om het bedrijf draaiende te houden. Ongeveer 94% van alle malware wordt via email verzonden. Een enkele klik op een frauduleuze link kan verregaande gevolgen hebben voor uw organisatie. Daarom is phishing awareness belangrijk.

Hoe helpt Phishing Awareness

Emploware helpt organisaties met het verhogen van de phishing awareness binnen het bedrijf. Dit doen wij onder andere door middel van phishing simulaties, vishing simulaties en smishing simulaties. Heeft u liever geen simulatie? Dan is er altijd nog onze phishing training, waarbij uw medewerkers een online training kunnen volgen.

Het resultaat

Het doel van onze phishing awareness inzet is dat medewerkers phishing mails leren herkennen. De training is voor alle leden binnen de organisatie. Hackers zijn uit op eenieder die hen mogelijk informatie kan verschaffen. Medewerkers van een bedrijf vormen de zogenoemde ‘human firewall’. Zij zijn de belangrijkste verdedigingslinie binnen het bedrijf.

De phishing training is toegankelijk en er is geen voorkennis vereist. Door middel van een security awareness nulmeting zouden wij van tevoren nog het basisniveau van de organisatie in kaart kunnen brengen.

Phishing komt in veel verschillende vormen. Zoals al kort aangegeven bestaat er ook vishing en smishing. Het is belangrijk dat uw organisatie op alle mogelijke manieren is voorbereid op een aanval. Een hacker heeft immers maar een enkele succesvolle aanval nodig om veel schade aan te richten. Anderzijds mag uw organisatie dus nooit een steek laten vallen. Dat is een enorme opgave, zeker naarmate er meer medewerkers werkzaam zijn binnen het bedrijf. De emails van een prins uit een ver land kennen de meeste van ons ondertussen wel, maar weet iedereen in uw organisatie ook wat spoofing is?