wordpress downloadpagina

Hoe up-to-date is uw wordpress beveiliging?

Jaarlijks worden er enorme aantallen wordpress websites gehackt. Niet zo gek, het is immers een framework dat aan de basis staat voor miljoenen websites wereldwijd. Het is eenvoudig in gebruik en nodigt veel mensen, zonder kennis van website beveiliging, uit om een eigen website op te zetten. Dit vormt echter ook een enorm risico voor hun wordpress beveiliging.

Het lijkt ideaal.. met een paar klikken jouw eigen website. Met de aankoop van een thema heb je daarnaast eenvoudig een aantrekkelijk design. Iets wat normaal gesproken al meerdere honderden euro’s kost, is nu beschikbaar voor een paar tientjes. Functionaliteiten kun je daarnaast koppelen door middel van (gratis) plugins.

Het gevaar van WordPress

Alhoewel WordPress op zichzelf relatief veilig is, zijn het vaak de elementen daaromheen die het risico vormen. Zo kan het thema een fout bevatten of een plugin. En wanneer een website gebruik maakt van 20 plugins en een thema, betekent dit dat er in principe minimaal 21 mensen betrokken zijn bij de website. Elk van hen kan een fout maken of op gegeven moment besluiten om het product niet meer verder te ontwikkelen.

Een groot risico dus.. maar het grootste risico is wellicht de website-eigenaar zelf. Zo blijkt uit een onderzoek van 2017 dat bijna 40% van de WordPress websites welke gehackt werden, een verouderde versie draaide. Het niet tijdig bijwerken van plugins, thema’s en de WordPress core is een veelvoorkomend issue.

Emploware en WordPress beveiliging

Een van de manieren waarop wij bij Emploware, WordPress sites beveiligen is door de websites te onderhouden. Wij zorgen voor een tijdige update en backup van uw website en plugins. Daarnaast kunnen wij uw website statisch maken. Wat dit precies inhoudt? Meer daarover kunt u lezen in ons artikel: Wat is een statische website?

Wacht niet te lang met de beveiliging van uw WordPress website. Veel website-eigenaren zien het pas als prioriteit wanneer hun website gehackt is. De quote van Stelios Haji-Ioannou zou deze groep website-eigenaren in elk geval aan het denken moeten zetten: If you think safety is expensive, try having an accident.