Cybersecurity awareness training krijgt steeds meer aandacht en dat is terecht. Terwijl het aantal cyberdreigingen in rap tempo toeneemt, blijven ook nieuwe dreigingen opduiken. Er blijft echter één constante factor bestaan: menselijke fouten. Uit onderzoek van Cyberint blijkt dat 95% van alle datalekken het gevolg zijn van menselijke fouten. Om uw organisatie beter te beschermen is training cruciaal. Lees meer over het belang van cyber security awareness training en hoe wij dit voor uw organisatie kunnen verzorgen.

Veel organisaties vertrouwen voornamelijk op technologie. Echter, wanneer gegevens van uw organisatie of een werknemer beschikbaar worden voor aanvallers, is veel van onze huidige technologie niet meer waardevol.

Security awareness training leert gebruikers hoe ze hun persoonlijke informatie kunnen beschermen tegen hackers. Het is niet enkel een passieve vorm van training, maar is er ook op gericht gedragsverandering en cultuurverandering teweeg te brengen. Doorgaans gaat dit in samenwerking met een phishing simulatie, waarbij de kennis uit de training in de praktijk wordt getoetst.

1. Het belang van cyber security awareness training voor bedrijven

Het aantal digitale aanvallen op bedrijven groeit. Steeds vaker maken bedrijven en werknemers gebruik van apparatuur die verbonden is met het bedrijfsnetwerk. De gevaren en gevolgen zijn vaak niet bekend of worden onderschat. Dit terwijl de gevolgen enorm kunnen zijn voor uw organisatie. Om die reden is het belangrijk dat u bewustzijn creëert binnen uw organisatie.

Werknemers moeten in het kader van hun positie trainingen volgen om hen te helpen phishing en andere vormen van social engineering-aanvallen te herkennen en te voorkomen, en om mogelijke beveiligingsproblemen te melden.

Meer dan 90% van de cyberaanvallen begint door middel van een email. Ongetrainde werknemers openen een van de vier phishing-e-mails en worden op die wijze gehackt. Door middel van training ontwikkelt u uw medewerkers van potentiele doelwitten tot verdedigers van uw organisatie. Dit zorgt voor een beperking van risico en schade, omdat werknemers in staat zijn om aanvallen en onregelmatigheden te herkennen. Uit onderzoek blijkt tevens dat training de prestaties van werknemers op de werkvloer verhoogt.

2. Hoe werkt de cyber security training van Emploware?

De trainingen van Emploware zijn volledig online te volgen. De lessen bestaan uit korte video’s, gevolgd door quiz vragen. Uw werknemers bepalen hun eigen tempo en tijdstip en kiezen hun eigen lessen. Door middel van slechts enkele minuten per week leren uw werknemers over onderwerpen zoals spear phishing, vishing, whaling en meer.

3. Hoe implementeer ik bewustzijn in mijn organisatie?

Doordat de trainingen volledig online zijn, hoeft u geen ingewikkelde software te implementeren. Wij maken een account aan voor uw medewerkers en zij kunnen direct aan de slag in hun eigen beveiligde online omgeving.

Daarnaast blijven medewerkers eenvoudig up-to-date doordat er maandelijks nieuwe content wordt geüpload.

4. Cyber Security Awareness training is een langetermijn strategie

Kennis van cyber security gevaren is niet een eenmalige aangelegenheid. Het is een langetermijn strategie. Mede door de ontwikkeling van nieuwe aanvallen, dienen uw medewerkers op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast moet er sprake zijn van gedragsverandering en dient het niet als incidenteel obstakel gezien te worden. Om die reden zijn onze trainingen toegankelijk, online, kort en op het eigen tempo van uw werknemer te volgen.

5. Starten met de training voor uw organisatie

Bent u klaar om uw bedrijf te voorzien van de meest effectieve verdediging tegen cybercriminelen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier om eventuele vragen te bespreken.

U kunt ook meer informatie over deze online training vinden in onze Cybersecurity Awareness Training – Nederlands