Cyber security awareness training krijgt steeds meer aandacht en terecht. Terwijl het aantal cyberbedreigingen snel toeneemt, blijven er ook nieuwe dreigingen ontstaan. Er is echter één constante factor: menselijke fouten. Onderzoek van Cyberint toont aan dat 95% van alle datalekken het gevolg zijn van menselijke fouten. Om uw organisatie beter te beschermen, is training essentieel. Lees meer over het belang van cyber security awareness training en hoe wij dit kunnen bieden voor uw organisatie.

Wat is security awareness training?

Cyber security awareness training is een trainingsprogramma dat individuen leert zichzelf en organisaties te beschermen tegen cyberdreigingen. Het behandelt onderwerpen zoals het herkennen van online trucs en het beveiligen van persoonlijke informatie. De training helpt mensen begrijpen hoe belangrijk beveiliging is en stelt hen in staat veilige beslissingen te nemen bij het gebruik van computers en internet. Door deze vaardigheden te leren, kunnen individuen actief bijdragen aan een veilige online omgeving en zichzelf beschermen tegen risico’s en aanvallen.

Het belang van awareness training

Cyber security awareness training is ontzettend belangrijk voor bedrijven omdat het helpt om hun gevoelige informatie en digitale systemen te beschermen tegen cyberaanvallen. Deze dreigingen kunnen afkomstig zijn van hackers en andere kwaadwillenden die waardevolle gegevens willen stelen, schade willen veroorzaken of de operaties willen verstoren. Het speelt een essentiële rol bij het verminderen van risico’s en het verbeteren van de algehele beveiliging van uw organisatie. Door uw medewerkers de kennis en tools te geven om potentiële bedreigingen te identificeren en erop te reageren, creëert u een menselijke firewall die uw technologische beveiligingsmaatregelen aanvult.

Bewustzijnstraining is niet alleen een passieve vorm van training, maar heeft ook als doel gedrag en cultuur te veranderen. Dit wordt meestal gedaan in combinatie met een phishing simulatie, waarbij de kennis uit de training in de praktijk wordt getest.

Hoe lang duurt de training?

Kennis over cyber dreigingen is geen eenmalige activiteit. Het is een langetermijnstrategie. Vanwege de ontwikkeling van nieuwe aanvallen moeten uw medewerkers op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien moet er een gedragsverandering plaatsvinden en mag het niet als een toevallige hindernis worden gezien. Daarom zijn onze trainingen toegankelijk, online, kort en kunnen ze op het eigen tempo van uw medewerkers worden gevolgd.

Medewerkers moeten training ontvangen als onderdeel van hun inwerkprogramma. Bovendien zou het onderdeel moeten zijn van een jaarlijks voortdurend programma om hen te helpen phishing en andere vormen van social engineering te herkennen en te voorkomen, en mogelijke beveiligingsproblemen te melden.

Implementatie in uw organisatie

Omdat de training volledig online is, hoeft u geen ingewikkelde software te implementeren. We maken een account aan voor uw medewerkers en zij kunnen meteen aan de slag in hun eigen beveiligde online omgeving. Bovendien blijven medewerkers gemakkelijk up-to-date omdat er elke maand nieuwe content wordt geüpload.

Wist u dat…

Meer dan 90% van de cyberaanvallen begint met een e-mail. Ongetrainde medewerkers openen één op de vier phishing-e-mails en worden op die manier gehackt. Door training ontwikkelt u uw medewerkers van potentiële doelwitten tot verdedigers van uw organisatie. Dit vermindert het risico en de schade omdat medewerkers in staat zijn aanvallen en afwijkingen te herkennen. Onderzoek toont ook aan dat training de prestaties van medewerkers op de werkplek verbetert.

De trainingen van Emploware zijn volledig online. De lessen bestaan uit korte video’s, gevolgd door quizvragen. Uw medewerkers bepalen hun eigen tempo en tijd, en kiezen hun eigen lessen. Met slechts enkele minuten per week leren uw medewerkers over onderwerpen zoals spear phishing, vishing, whaling en meer.

Start met de training

Bent u klaar om uw bedrijf te voorzien van de meest effectieve verdediging tegen cybercriminelen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier om eventuele vragen te bespreken.

U kunt ook meer informatie over deze online training vinden in onze Cybersecurity Awareness Training – Nederlands