Home » Blog » Waarom security awareness training belangrijk is voor werknemers

In het huidige digitale tijdperk moeten werknemers zich bewust zijn van de verschillende soorten cyberaanvallen en hoe ze zichzelf en hun bedrijf kunnen beschermen. Daarom is training in beveiligingsbewustzijn belangrijk voor werknemers, omdat het helpt de gegevens en activa van het bedrijf te beschermen.

Waarom is security awareness training belangrijk voor werknemers?

Door security awareness training te geven, kunt u werknemers helpen online veilig te blijven en uw bedrijf veilig te houden. In deze blogpost worden zeven redenen uiteengezet waarom security awareness training belangrijk is voor werknemers.

1. Het verhoogt de bewustwording

Een van de grootste voordelen van awareness training is het vergroten van de bewustwording van werknemers. In het huidige digitale tijdperk hebben hackers een verscheidenheid aan manieren om bedrijven en hun werknemers aan te vallen. Met zo veel verschillende soorten cyberaanvallen kan het moeilijk zijn voor de interne IT-afdeling om ze allemaal bij te houden. Door in uw hele onderneming een consistent niveau van beveiligingstraining te bieden, kunt u ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van veelvoorkomende aanvallen en hoe u ze kunt voorkomen.

2. Training helpt bij het nemen van betere beslissingen

Naast het verbeteren van de algemene kennis van uw werknemers op het gebied van cyberbeveiliging, kan het houden van regelmatige trainingssessies ook helpen bij het verbeteren van de zakelijke besluitvorming op alle niveaus. Medewerkers die op de hoogte zijn van de nieuwste risico’s en best practices bij het openen van e-mails, het werken met leveranciers, enzovoort, kunnen beslissingen nemen die het bedrijf ten goede komen. Met de juiste training zullen werknemers in staat zijn om verdachte e-mails te herkennen en niet op onveilige links te klikken.

3. Het helpt werknemers om hun taken effectiever uit te voeren

Volgens een onderzoek van het Ponemon Institute is 79% van de organisaties van mening dat beveiligingstraining goed is voor de prestaties en de tevredenheid van de werknemers. Wanneer tijdens een training informatie wordt verstrekt over veelvoorkomende bedreigingen en hoe deze kunnen worden vermeden, kan dit werknemers helpen hun werk efficiënter uit te voeren en het algemene moreel binnen het bedrijf te verbeteren. Training geeft bedrijven ook gemoedsrust in de wetenschap dat iedereen uitkijkt naar beveiligingsproblemen en eraan werkt om cyberaanvallen op afstand te houden.

4. Verbetering van de productiviteit

Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn cyberaanvallen zeer kostbaar voor bedrijven. Naast de informatie die bij een datalek wordt gestolen, kunnen cybercriminelen ook downtime veroorzaken of de bedrijfsvoering schaden met ransomware. Daarom is het belangrijk om te investeren in training en andere beveiligingsmaatregelen die kunnen helpen voorkomen dat deze problemen zich voordoen. Door het bewustzijn van werknemers over cyberaanvallen te verbeteren, kunnen bedrijven een rendement op hun investering zien door verbeterde productiviteit en verhoogde productiviteit.

5. Training bevordert het moreel

Zoals we al zeiden, kan voortdurende training werknemers helpen hun werk effectiever uit te voeren en het algemene moreel binnen het bedrijf te verbeteren. Maar volgens een onderzoek uitgevoerd door CSO heeft het positieve sentiment rond security awareness training ook een impact op het bedrijf als geheel: 45% van de respondenten was het eens of zeer eens met de stelling dat “de beveiligingscultuur een positieve invloed heeft op het moreel binnen de organisatie”. Dat betekent dat gelukkiger werknemers zorgen voor productieve werknemers, waardoor voortdurende training de moeite waard is.

6. Versterking van het huidige beleid en de procedures

Naast het geven van training is het ook belangrijk voor bedrijven om een beleid te hebben dat werknemers kennen en begrijpen. Op die manier kunnen ze, wanneer zich een twijfelachtige situatie voordoet, teruggrijpen naar het beleid en doen wat juist is voor het bedrijf. Door werknemers te informeren over hoe ze zich moeten gedragen bij het gebruik van bedrijfsapparatuur of toegang tot bedrijfsgegevens vanuit huis, kunt u helpen het huidige beleid te versterken en het risico voor uw organisatie te minimaliseren.

7. Weerhouding van risicovol gedrag

Veel bedrijven hebben er in het verleden mee geworsteld om werknemers zover te krijgen dat ze de trainingen ook daadwerkelijk afmaakten. Hoewel het moeilijk kan zijn om mensen ervan te overtuigen dat training in beveiligingsbewustzijn nuttig is, bleek uit een recent onderzoek van Osterman Research dat 92% van de respondenten die een beveiligingstraining hadden gevolgd, zeiden dat ze zich meer bewust waren van bedreigingen en beter in staat waren om deze te vermijden. Met zoveel verschillende manieren waarop cybercriminelen tegenwoordig bedrijven kunnen aanvallen, kan het creëren van een cultuur waarin beveiligingsbewustzijn wordt gewaardeerd en verwacht, helpen om werknemers ervan te weerhouden zich online in te laten met risicovol gedrag.

Conclusie

Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven het belang van beveiligingsbewustzijnstraining over het hoofd zien. Maar om gegevens te beschermen en kostbare cyberaanvallen te voorkomen, moet u uw werknemers de hulpmiddelen geven die ze nodig hebben om veilig te blijven. Bovendien kunt u, door voortdurend informatie te verstrekken over veelvoorkomende bedreigingen en tactieken van cybercriminelen, uw organisatie en haar klanten veilig helpen houden.