Een phishing simulatie houdt uw medewerkers scherp. Circa 90% van alle datalekken ter wereld start met phishing. Een medewerker hoeft maar één fout te maken en de schade voor uw organisatie is enorm. Daarom is phishing simulatie belangrijk; voorkomen is beter dan genezen.
Wat is een phishing simulatie?
Een phishing simulatie is een krachtige tool waarmee organisaties realistische phishingaanvallen kunnen simuleren in een veilige en gecontroleerde omgeving. Door de tactieken en technieken van cybercriminelen na te bootsen, bieden phishing simulaties waardevolle inzichten in de beveiligingsstatus van een organisatie en vergroten ze het bewustzijn van cybersecurity bij medewerkers.
Onze phishing simulaties gaan verder dan traditionele trainingsmethoden, door uw personeel onder te dompelen in realistische scenario’s die de nieuwste phishing-tactieken nabootsen. We creëren op maat gemaakte phishing-e-mails die zorgvuldig zijn ontworpen om de geraffineerde wijze van echte aanvallen na te bootsen.
Door middel van deze simulatie zullen uw medewerkers leren phishing te herkennen en voorkomen dat zij – en uw organisatie – slachtoffer worden. Uw medewerkers spelen een cruciale rol bij het beschermen van uw organisatie.
Bewustwording creëren
Het klinkt cliché, maar elk bedrijf is zo sterk als zijn zwakste schakel. En in veel gevallen is die zwakste schakel een medewerker binnen uw bedrijf. Afhankelijk van het scenario kan een enkele fout van een van uw medewerkers leiden tot enorme schade. Schade die u mogelijk had kunnen voorkomen door awareness te creëren. Een phishing-simulatie is een van de manieren om bewustwording te creëren. En naast bewustwording krijgt u ook inzicht in het risicoprofiel van uw organisatie.
Phishing is een vorm van fraude die snel toeneemt. Het kan ook op verschillende manieren plaatsvinden. In het verleden waren dit meestal slecht geschreven en overduidelijk frauduleuze e-mails, maar de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig zijn berichten vaak niet te onderscheiden van echt en mensen kunnen zelfs vervalste telefoontjes plegen, bijvoorbeeld van uw bank. Het creëren van bewustwording bij medewerkers is daarom een must voor elke organisatie.
Waarom een phishing-simulatie?
Met een phishing simulatie richt u zich op uw medewerkers. Inzichten die u kunt verkrijgen zijn onder andere: wie klikt er op een link? Wie opent een e-mail? Wie vult gevoelige gegevens in?
Allereerst is dit een simulatie. Wanneer uw medewerkers klikken op een van de gesimuleerde e-mails of een bijlage openen, heeft dit gelukkig geen gevolgen voor uw organisatie. U kunt echter de acties per medewerker zien, zodat u erop kunt reageren. Uw medewerkers worden geconfronteerd met een scenario uit het echte leven en de impact hiervan is vaak aanzienlijk. Daarom is deze vorm van training zo krachtig.
U kunt zelf bepalen of u de training al dan niet bekend wilt maken bij uw medewerkers. U kunt ook de duur en frequentie van de training bepalen. Om de voortdurende alertheid van uw medewerkers te waarborgen, zien we meestal dat onze phishing-simulaties continu worden uitgevoerd. Eén fout is er namelijk al één te veel.
Soorten Phishing
Phishing kan plaatsvinden via verschillende communicatiekanalen, waaronder smishing (SMS), vishing (stem/telefoon) en mail-phishing. Bovendien zijn er verschillende manieren waarop een aanval kan plaatsvinden. Deze kunnen ofwel ‘niet-gericht’ zijn (bijvoorbeeld massale e-mails) ofwel ‘gericht’ (precisieaanval). Niet-gerichte aanvallen zijn meestal niet-gepersonaliseerd en gemakkelijker te herkennen.
Gerichte aanvallen zijn geavanceerder en kunnen meestal als volgt worden ingedeeld:
Spear phishing: dit richt zich op een individu, organisatie of bedrijf. Omdat het een gerichte aanval is, voldoet het niet altijd aan alle kenmerken van een phishingaanval. Met andere woorden, ze zijn moeilijker te herkennen.
Er is ook Whaling. Whaling omvat een persoon binnen een organisatie met een hoge positie. Denk aan een CEO, CFO en vergelijkbare functies.
Met behulp van uw kennis van de organisatie kunnen campagnes worden opgezet op een manier die bepaalde informatie bevat, waardoor de moeilijkheidsgraad voor uw medewerkers toeneemt.
Voordelen van onze phishing simulaties
Door samen te werken met Emploware voor een phishing simulatie, profiteert u van verschillende voordelen die de cyberveiligheid van uw organisatie versterken:
- Bewustwording: Onze simulaties bevorderen een cultuur van waakzaamheid en stellen uw medewerkers in staat om phishing pogingen effectief te herkennen en te melden. Zij worden een verdedigingslinie tegen cyberdreigingen: een menselijke firewall.
- Proactieve risicobeperking: Door kwetsbaarheden en zwakke punten binnen de beveiligingsinfrastructuur van uw organisatie te identificeren, stellen onze simulaties u in staat gerichte acties te ondernemen om uw verdediging te versterken en het risico op succesvolle phishingaanvallen te minimaliseren.
- Naleving van regelgeving: Onze diensten voldoen aan branchevoorschriften en vereisten, zodat uw organisatie voldoet aan de noodzakelijke (wettelijke) verplichtingen.
- Klaar voor incidentrespons: Door onze simulaties krijgen uw medewerkers praktijkervaring in het reageren op phishingaanvallen, waardoor hun capaciteiten om te reageren op een incident worden verbeterd en de mogelijke impact van incidenten in de echte wereld wordt verminderd.