Hoe staat het er voor met uw website beveiliging? Wat is de schade voor uw bedrijf wanneer uw website niet meer bereikbaar is? De schade en gevolgen worden door veel ondernemers onderschat.

Het belang van website beveiliging

Website beveiliging heeft vaak geen prioriteit en wordt tevens vaak gezien als kostenpost. Echter, bedrijven worden steeds vaker afhankelijk van hun online weergave. Steeds meer mensen gebruiken Google om een leverancier van producten of diensten te vinden. Bereikbaarheid, snelheid en een hoge ranking in de zoekresultaten vormen hiervoor de basis. Elementen die allemaal schade kunnen ondervinden wanneer er sprake is van een aanval.

Doordat het landschap van cybersecurity enorm breed is, geldt dat ook voor de beveiliging van uw website. Zo is het belangrijk uw website te beschermen tegen DDOS-aanvallen, maar eveneens tegen brute-force attacks en code injecties. Wanneer deze termen u onbekend klinken is het raadzaam contact op te nemen om u van verder advies te voorzien. De kans is namelijk groot dat uw organisatie een substantieel risico loopt.

Uw risico’s

Met de verdere digitalisering en de eenvoud om vandaag de dag een bedrijf dan wel website op te zetten, groeit het risico op een datalek. Of een fout in uw website beveiliging. Voor de meest simpele bestelling dient vaak al een account aangemaakt te worden. Een webshop die tegenwoordig volledig beheerd kan worden door een 16-jarige student zonder enige vorm van kennis of ervaring is geen uitzondering meer. Niet iedereen staat stil bij de gevaren hiervan en de consument/gebruiker gaat er vaak onterecht vanuit dat de website waarbij zij zich registreren, alle voorzorgsmaatregelen omtrent cyber security in acht heeft genomen.

Menselijke fouten

Zelfs voor gerenommeerde bedrijven is het lastig om die garantie te kunnen waarborgen. Verizon meldde in het jaar 2019 dat 21% van alle inbreuken het gevolg was van menselijke fouten.

Doordat het dus steeds eenvoudiger is en mensen steeds vaker ergens een account moeten maken, worden wachtwoorden veelal hergebruikt. Iets wat ook in uw organisatie voor problemen kan zorgen. Zo kan uw medewerker hetzelfde wachtwoord gebruiken bij het inloggen van bedrijfssoftware als bij zijn of haar social media account of favoriete webshop. U riskeert daarmee ongewild toegang tot software en/of systemen.

WordPress beveiliging

De eenvoud waarmee websites en webshops opgezet kunnen worden, is goed terug te zien in de cijfers. WordPress is een eenvoudige manier waarmee men met letterlijk een paar klikken een eigen website tot leven kan brengen. In 2020 ondersteunt dit platform circa 35% van alle websites die online zijn. Dat betekent dan ook dat dit voor hackers bij uitstek enorm interessant is om te hacken. Immers, slaagt men in het uitvoeren van een hack, dan kan men in de basis een enorm potentieel aan websites hacken.

Het gebruik van WordPress kent vele risico’s en het is dan ook daarom dat wij een gespecialiseerde beveiligingsservice aanbieden voor dit type websites. Lees meer informatie op onze wordpress beveiliging pagina.

Website scan

Hoe veilig is uw website? Met onze website scan geven wij u inzicht in de kwetsbaarheden van uw website. Aan de hand van onze scan kunt u maatregelen treffen die voorkomen dat uw website ten prooi valt aan hackers. Dagelijks worden er alleen al 90.000 aanvallen uitgeoefend tegen WordPress websites. U kunt zich inbeelden wat een duizelingwekkend aantal aanvallen er dan dagelijks plaatsvinden op alle websites in de wereld. Ook uw website kan hiertoe behoren. Wellicht probeert men al geruime tijd met brute force aanvallen uw website binnen te brengen maar heeft u hier nog geen zicht op. Een hacker heeft slechts één opening nodig om toegang tot uw website te verkrijgen. Dat betekent dat u iedere seconde van de dag geen enkele fout mag maken.