security assessment dashboard

Hoe veilig is uw organisatie?

Bij het opzetten van een security assessment kijken wij naar de veiligheid van uw organisatie in het geheel. Daarbij brengen wij de kwetsbaarheden in kaart en verzorgen wij een stuk advies. Belangrijk daarbij is dat wij weten waar u precies ondersteuning bij verlangt.

Waar wij momenteel leven in een tijd van thuiswerken en een toename in mobiele apparaten, worden de kwetsbaarheden voor organisaties ook groter. Bij een slechte beveiliging kan immers ieder apparaat schade toebrengen aan uw organisatie. Een bekend voorbeeld hiervan is de Amerikaanse warenhuis winkelketen Target. Hackers kregen toegang via het kassasysteem, doordat het aircosysteem op hetzelfde netwerk was aangesloten en extern toegang verleende. Het aircosysteem werd beheerd door een derde partij, waar een medewerker waarschijnlijk is gehackt.

Het bovenstaande voorbeeld laat zien hoe kwetsbaar een organisatie kan zijn. Security is complex en van veel factoren afhankelijk. Echter, eenvoudige zaken zoals het hebben van een moeilijk wachtwoord, worden ook vaak nagelaten. Het zal u verbazen hoe snel een niet al te ervaren hacker binnen korte tijd een reeks wachtwoorden kan uitproberen. Lijsten van veelgebruikte, en gelekte, wachtwoorden zijn op meerdere websites te downloaden. Deze worden gebruikt door zowel black-hat hackers en white-hat hackers.

Een van de meest toegepaste werkzaamheden binnen onze branche is het verzorgen van cyber security awareness trainingen.